zondag 10 januari 2016

Single spinnen met wikkeldraadGaren: Pepper.nl33 gram Wallische Schwarznase omwikkeld met 6 gram kunststof draad met glimmertjes.
totaal 39 gram looplengte: 40.4 meter

Het boek van Jacey begint met het simpel spinnen van singles, nouja.....simpel......
Vooraf moet je dus bepalen of je een single gaat spinnen of dat je ook gaat twijnen omdat als je niet gaat twijnen je minder twist dan gebruikelijk in je draad moet brengen. Terwijl je je wol invoert, voer je een sierdraad mee die tussen je pink en ringvinger doorloopt, waar je verder niets mee hoeft te doen, want die wikkelt zich vanzelf rond je spindraad. Het duurde even voordat ik de goede techniek en het ritme te pakken had. In het begin voerde ik de wol te dik in en die wikkelde zich om de sierdraad i.p.v. dat het gelijk opwikkelde. Je kunt het goed zien want er is nauwelijks een glimmertje van de sierdraad zichtbaar in het eerste stuk. Toen ik dunner ging spinnen en de draad consequent tussen pink en ringvinger hield, werd het garen luchtiger, de glimdraad was goed zichtbaar en de wikkeling werd steeds regelmatiger. Nog niet perfect.......nog maar een keer oefenen, want op zich ziet dit er heel mooi uit. Na het vormen van de streng draaide het iets in elkaar, wat logisch is voor een single. Ga je breien met een single dan zal je merken dat het snel één kant optrekt, dus is het verstandig een afwisselend stekenpatroon te kiezen.


1 opmerking:

  1. Lieverd, wat een práchtige verhalen over wol, en schitterende foto's, superleuk om jouw creaties te kunnen volgen op je Blog, welcome to Bloggerland! Alleen al leuk om je eigen ontwikkeling bij te houden! Veel liefs, Claudia (de Wol(ff))

    BeantwoordenVerwijderen